(20) 277 8922

Kapcsolatom a birkózással 1980-ban kezdődött. 12 évig versenyszerűen űztem ezt a sportot az akkori Újpesti Dózsában (most ismét UTE). Tíz évig a válogatottban birkóztam, megjártam szpartakiád verseny keretében Mongóliát, voltam az egykori NDK-ban, Romániában és még sok országban. Számos országos bajnokságot nyertem (Kozma István, Sárosi Béla, Tisza Kupa, KISZ kupa stb.), két alkalommal pedig az Úttörő Olimpiai Bajnokságon állhattam a dobogó legfelső fokára kötött, ill. szabadfogásban.

1983-ban az a megtiszteltetés ért, hogy az Év Sportolója lehettem. Pályám során sok olimpikont is megismerhettem (Polyák Imre, Varga János, Alker Imre), akik találkozásaink alkalmával készségesen osztották meg velem személyes tapasztalataikat. Egy szőnyegen edzhettem Növényi Norberttel, Bárdosi Sándorral, Majoros Istvánnal, de említhetném az akkori válogatott keret többi kiválóságát is.

Visszavonulásom óta fiataloknak tartok birkózó, erőnléti, állóképesség-fejlesztő edzéseket a FRANKondi edzőteremben, a Red Gym termében és a REAC SE Sportiskola focipályáján. Felnőtteknek önvédelmet is oktatok, segítek nekik abban, hogy hétköznapjaik során meg tudják magukat védeni az erőszakoskodókkal szemben, valamint MMA-sokat (ketrecharcosok), akik már nemcsak védekeznek. Ezeket az önvédelmi technikákat alapfokon el lehet sajátítani edző irányításával edzőpartner nélkül is, de egész más érzés az, amikor partnerrel gyakorolhatunk a szőnyegen!

Várom megtisztelő jelentkezését!